Velkommen til Borg Havn og våre gjestehavner

juli 1, 2022

Værste Juni 2022

Sommerferien er i gang og mange legger årets ferie «innaskjærs» i egen farkost. Det betyr en travel sommer for gjestehavnene langs kysten, og havnene i vårt distrikt er intet unntak. Nytt av året er at det er mulig å forhåndsbestille båtplass i våre havner.

Borg Havn tilbyr 60 gjesteplasser for båt i kommunene Fredrikstad, Hvaler og Sarpsborg. Etter flere henvendelser fra folk som besøker oss har vi fått på plass en ordning hvor det er mulig å forhåndsbestille havneplass. På samme måte som du forhåndsreserverer et hotellrom kan du nå reservere plass til båten gjennom systemet Havneweb. Systemet har vært i drift for våre gjestehavner siden april i år. Her kan du gå inn på den aktuelle havna og registre ønsket dato for overnatting. Du får opp et grafisk bilde av gjestehavna med oversikt over hvor det finnes ledig plass. Klikk på ønsket plass og gå til betaling. Booking er gjeldende fra kl. 14:00-14:00.

Båt i byen
Den sentrumsnære gjestehavna på Værste i Fredrikstad er den største med 33 gjesteplasser for båt. I tillegg er det 10 plasser for bobil. Her er det tilgang til strøm, vann og sanitæranlegg, inkludert toalett, dusj og vaskerom med vaskemaskin og tørketrommel. Det er også toalettømmeanlegg og fyllestasjon for diesel.

Elvecruise på Glomma
Planlegger du å ta turen opp Glomma mot Sarpsborg finner du den nye dypvannsbrygga nær utløpet av Gretnesbekken ved Roald Amundsens fødested. Her tilbys gjesteplasser til dagsbesøkende til museet/anlegget innenfor ordinære åpningstider. I Sarpsborg kan du legge til på Byens brygge, like under E6 brua over Sandesund. Lenger opp i Glomma kommer man ikke før man treffer Sarpsfossen som er Europas største foss målt i mengde vannføring med en normal vannføring på 577 kubikkmenter per sekund. Disse anleggene har ingen servicefasiliteter.

Skjærgårdsidyll på Hvaler
Utgårdskilen er Hvalers største fiskerihavn lokalisert på Vesterøy. Her finner man flott turterreng, samt fiskeutslag med ferske reker, kreps og annen fangst. Gjesteanlegget tilbyr både strøm og vann. Vikerhavn med sine 10 gjesteplasser er en gammel fiskehavn lokalisert sør på Asmaløy. Her finner man skjærgårdsidyll og en liten restaurant med kortreiste retter. Lauer er en liten opparbeidet uthavn sør for Kirkøy. Øya ligger i naturskjønne omgivelser helt ute i havgapet. Anleggene har ingen servicefasiliteter. Herføl er for mange siste stoppested før turen over riksgrensen til Sverige. Her kan man fylle drivstoff eller kjøpe seg en matbit før man legger ut på en lengre tur.

 

Her finner du en oversikt over våre gjesteplasser:

FREDRIKSTAD

SARPSBORG

HVALER

I tillegg til bookbare plasser har vi i noen havner «drop-in» plasser når båten ligger fysisk i anlegget. Disse er synlige når du logger deg inn på Havneweb.

Vi ønsker alle en riktig god sommer og henstiller alle til å vise ansvar for smittevern, generell hygiene og respektere ro og orden.

Velkommen til en av våre gjestehavner!

Andre aktuelle saker: