Løfter tungt i Borg Havn

november 23, 2019

Ole Martin Holmen Fosby Kran 5

Gode kranførere og god kranpark har gjort Borg Havn til en foretrukket havn for ekstra tunge løft. Vi har ofte forespørsler på løft som normalt ikke kan gjøres uten spesialutstyr og god kompetanse

Med tungløftet forrige helg fikk vi utfordret og vist at samarbeidet i Borg Havn fungerer godt i alle ledd, på tvers av avdelinger og aktører. Tunge løft av kolli på opptil 65 tonn ble gjennomført med stor presisjon av kranfører John-Gunnar Tamlag med havnas nyeste Gottwald kran, kran 12. Løftet ble foretatt på oppdrag fra  Slåttland Mekaniske verksted på Rudskogen som hadde gitt oppdraget med spesialtransporten fra til Øra til  Fosby as. God planlegging og effektive folk bidro til at også transportoppdraget gikk raskt og effektivt. Både riksveg og fylkesveg måtte stenges i en periode slik at den 250 meter kolonnen, bestående av seks biler med last og diverse følgebiler, kom trygt fram til havna.

Kran 12 er en mobilkran som kan ta singelløft opptil 125 tonn, men sammen med andre kraner hos oss kan ta enda høyere løft om det tas som twin-løft. I sommer hadde samme kran et løft på omlag 100 tonn, det var et av våre mange båtvrak som ble berget fra havari ute i Oslofjorden.

Skryt og takk til alle som la ned et solid stykke arbeid og innsats.

Foto: Ole-Martin Holmen, Fosby as

Andre aktuelle saker: