Destinasjon Fredrikstad

mai 9, 2019

MS Astor

Rederiet Cruise & Maritime Voyages traff godt på været med sitt første og eneste anløp i Fredrikstad, bortsett fra at skipet MS Astor ser ut til å ha tatt godværet med seg da de dro! Dette var også Borg Havn sitt første av totalt 5 cruiseanløp i år.

MS Astor er et relativt lite cruiseskip, men passer bra her nede i Glomma som har sine begrensninger på størrelse for slike skip i innseilingen. Astor har en lengde på 176,5 meter og i følge målebrevet er det 20 704 bruttotonn og er registrert under Bahamas flagg. Men det er et tysk rederi med hovedsakelig tyskland som marked, hvor seilingsrute og destinasjoner sommerstid er i Østersjø-bassenget. Da skipet var her på frigjøringsdagen 8. mai, hadde det med 395 passasjerer og 284 mannskap. Mange av disse benyttet tilbudet Visit Fredrikstad og Hvaler hadde tilrettelagt for av organiserte turer. Alt fra historisk tur i gamlebyen, båttur på Halden kanalen, og nasjonalpark senteret i Hvaler.

Skipet benyttet kaianlegget som ligger ved Nor Lines terminalen, og det gikk på skinner uten logistikkproblemer av noe slag. Neste anløpe av cruiseskip i Fredrikstad er 20. juni.

Andre aktuelle saker: