Borg Havn i miniatyr

desember 5, 2019

Borg Havn I Miniatyr 2

Mange mener at Borg Havn sin terminal på Øra burde hatt togforbindelse for å kunne kalle seg en intermodal og miljøvennlig havn. Uansett meninger i en slik sak så har Borg Havn kommet inn i et jernbanesenter.

I forbindelse med havnestyrets viktige desembermøte der siste brikke legges i kommende års budsjett, så avsluttes året gjerne med en avslutning av mer sosial art. I år ble det tur til Gamlebyen for å se på intet annet en vår egen havn. I miniatyr riktignok, og da i målestokk 1:87.

Gamlebyen modelljernbanesenter  har en fantastisk flott utstilling som er kjent langt utover landets grenser. De har med litt bidrag fra havnekassa og sin sedvanlige store entusiasme og imponerende dyktighet laget modell av gammelt og nytt i  et utsnitt av Øraterminalen. Her er allerede utstilling av havnas første lagerbygg, Lager 1, og ett av de siste og mest kjente, Lager 12. Begge bygget for Nor Lines behov for lager/terminaler, men siste lagerbygg kjent som et heltre logistikklager. Borg havnestyre fikk en omvisning av Arne Børresen som sammen med hans to gode medhjelpere Odd Johannessen og Arne Olsen bygger modellen av Borg Havn. Foreløpig er denne delen av et ellers svært stort og besøksverdig modellanlegg, i den nye delen av bygget hvor du kan se hvordan modellbygging foregår.

Nå sier vi som sant er, at Borg Havn har togforbindelse. Se det med selvsyn i Gamlebyen.

Andre aktuelle saker: