Årets trebryggeri 2017

mars 31, 2018

Årets Trebryggeri 2017 1

Borg Havn med våre nærmeste samarbeidspartnere og rådgivere deltok på Byggallaen i Oslo ved utdeling av årets trebyggeri 2017. Borg Havn gratulerer prisvinner «Boligprosjektet Ulsholtveien 31» på Furuset i Oslo med byggherren Stiftelsen Betanien Oslo. En verdig vinner med et flott prosjekt som gjør stas på tre som et ypperlig byggemateriale.

Litt om vårt eget prosjekt, vi er tross alt veldig stolt av å komme opp blant landets 3 utvalgte prosjekt for en pris. Følgende beskrivelse ble gitt av juryen:

Lager 12, Borg Havn IKS, Øra i Fredrikstads

Lokalt i Fredrikstad vil det utvilsomt bli gjort til et stort poeng dersom Lager 12 ved Borg Havn på Øra i Fredrikstad skulle gå av med seieren i Årets trebygg 2017. Byen har jo i en årrekke gått under navnet «plankebyen» for sine mange trelast-bedrifter i tilknytning til Glomma. Med et areal på 10.800 kvadratmeter har plankebyen Fredrikstad fått et av landets store bygg i massivtre.

Hallen er et lager- og terminalbygg tilpasset havnedrift. Den har totalt 23 porter og ramper, både fra øst og fra sjøsiden i vest. Byggherre er det interkommunale selskapet Borg Havn IKS, som har investert betydelig på Øra de siste årene. Lokalene blir benyttet av Nor Lines AS, som nå har samlokalisert seg på Øra i Fredrikstad. At Borg havn ble valgt ut som det første til å bygge et lagerbygg i tre, skyldes et trebasert innovasjonsprogram hos Innovasjon Norge, der Tre og samferdsel var et eget prosjekt. Det bragte Trebruk AS inn, som har som målsetting å arbeide for økt bruk av tre, heter det i prosjektomtalen før onsdagens prisutdeling.

Byggherre: Borg Havn IKS

Hovedentreprenør: Ove Skår

Arkitekt: BAS Arkitekter

LARK: Landskapsarkitektene Berg & Dyring

Byggherrerepresentant: Julsen & Poppe

Rådgivere: Byggekonsept tidligfase og prosjekteringsledelse: iTre – RIBR: Roar Jørgensen – RIG: Pöyry Norway – RIV: Planteknikk – RI Konstruksjonsteknikk: Multiconsult – RIB massivtre: B-KS – RIE: Rådgiverhuset

På bilde i karusellen (som åpnes i egen fane for å unngå avskåret bilde) ser vi fra venstre Bjørn Lier (Trebruk AS), Pål Erling Johnsen (Borg Havn IKS), Arne Bergdal (BAS Arkitekter AS), Gisle Eiddisen (Ove Skår AS) og Bjørn Nordremoen (iTre AS)

 

Andre aktuelle saker: