Nyheter
RSS
08

Studentoppgave om terminaleffektivitet

Publisert
Studentoppgave om terminaleffektivitet
Studentene Anders Bakken Hekland og Håkon Skinnerud har gjennomført en oppgave med simulering av ulike terminalløsninger for gjennomstrømning av Containere. Simuleringen er hovedoppgaven de har tatt i bachelorprogram i Skipsfart og Logistikk ved Høgskolen i Sørøst Norge.
Les mer
Ekstra tildeling av midler til utdyping ved Øra havneterminal
I revidert statsbudsjett er det bevilget en ekstra million til å ferdigstille mudring ved det nye kaianlegget til Borg Havn syd industriområde på Øra. Arbeidet ble startet i 2016 av Borg Havn gjennom en gjennomføringsavtale med Kystverket, med tildeling av 25 millioner til henholdsvis tiltak i Ørakanalen for å bedre ferskvannsinnstrømming til Øra Naturreservat og mudring syd for den nye trafikkaien.
Les mer
07

Avtale med Smart Innovation Norway

Publisert
Det grønne skiftet er en sterk driver i samfunnsutviklingen, særlig for oss som driver innenfor transport og logistikkbransjen. Øra med framoverlente og innovative bedrifter har lenge tenkt og handlet grønt, men det er en utfordring å samhandle godt og klare å henge med i utviklingen. Tenke smart nok om vi kan si det slik. Nå har vi som havneselskap valgt å gå med i et av de sterkeste miljøene vi har for å trekke på ressurser og kompetanse i vårt arbeid.
Les mer
Lager 12, Nor Lines er et nytt moderne terminalanlegg for Nor Lines. Grensesprengende byggverk for Borg Havn, både i størrelse og i materialvalg. Den 15. mai kunne Borg Havn sammen med leietaker foreta den offisielle åpningen.
Les mer
Bedriftsnettverket Maritim - Maritim & Logistikk Nettverk hadde medlemsmøte med bedriftsbesøk i Borg Havn 10. mai. Nettverket er fasilitert av Mosseregionen Næringsutvikling, og har som formål å styrke næringslivets konkurransekraft gjennom gode logistikkløsninger for næringslivet.
Les mer
05

Fra bensin til biogass

Publisert
Borg Havn fortsetter fornyelse av driftsmateriell til mer miljøvennlig energiløsninger. Vi faser løpende ut biler, maskiner og terminalutstyr i vårt eie som går på ikke-fornybar petroleumsprodukter. Bil nummer 5 totalt 6 ble i dag erstattet med vår første biogass bil.
Les mer
14

Tidenes største container skip i havn

Publisert
Tidenes største container skip i havn
Mandag ettermiddag 13.februar ankom container skipet Viona til Øraterminalen. Dette er det største skipet av denne typen godsskip som har vært her oppe i Nedre Glomma.
Les mer
26

Nytt om merking i Farvannet i Østfold

Publisert
Kystverket er i ferd med å fornye merkingen i store deler av Oslofjorden, og Kystverket Sørøst ved senioringeniør Steinar Hansen har sendt ut melding til alle brukere om kommende aktiviteter. I denne omgang er det i hovedsak kontrollskjerming som skal gjøres, med ombygging av sektorlykter til IALA.
Les mer
Greåker Videregående VK1 Byggfag besøker Borg Havn
Borg Havn opplever stor positiv interesse for vårt byggeprosjekt med nytt hovedlager for Nor Lines (Eimskip) på Øra som bygges som massiv trekonstruksjon. Orientering og anleggsbesøk fra skoler er noe vi setter pris på og prioriterer høyt.
Les mer
03

AS Batteriretur etablerer seg på Øra

Publisert
AS Batteriretur etablerer seg på Øra
Borg Havn IKS og AS Batteriretur har inngått en leieavtale som omfatter tre nye bygg, på til sammen 3 500 kvadratmeter på Øra. De tre byggene er lager og kontorbygg. Totalt tomteareal er ca 10 000 kvadratmeter som også omfatter utvendig lagerplass. AS Batteriretur har ansvar for innsamling og gjenvinning på nasjonalt nivå.
Les mer
Side1 av 3 FørstForrige [1]23 Sist

   Borg Havn IKS       Øraveien 27, 1630 Gamle Fredrikstad      Tlf: 69 35 89 00       firmapost@borg-havn.no